Visedecenijskim napredovanjem tehnologija u svetu u razvoju zubnih implantata je omoguceno da danas vise ne postoji pitanje da li ce organizam prihvatiti implante, vec se sad prvenstveno obraca paznja i na visi nivo, kako bi implanti uz vrhunski protetski rad i estetski izgledali lepo i prirodno, i kako niko ne bi primetio da su nadoknadjeni Vasi prirodni zubi.

Posebnu paznju u stomatoloskoj ordinaciji Dental Studio posvecujemo i pripremi regije u kojoj vrsimo implantaciju, sto je od posebne vaznosti za dugotrajan uspeh intervencije i vrhunske estetske rezultate koji ce takvi ostati i nakon niza godina.
implant
Najcesca pitanja za zubne implante u nasoj ordinaciji Dental Studio

1. Sta je zubni implant?

Zubni implant je titanijumski sraf koji se hirurskim putem implantira u kost i u potpunosti zamenjuje koren zuba koji nedostaje.

Zubni implant je posebnom obradom prilagodjen da ima strukturu nase kosti kako bi ga organizam sto bolje prihvatio.

2. Da li je zubni implant dobro resenje i za mene, ima li nekih ogranicenja?

Za sve osobe kojima nedostaje jedan ili vise zuba su kandidati za ugradnju zubnih implantata, implanti su najbolje resenje koje postoji u svetu.

3. Da li je moguce imati prirodan izgled zuba i nakon ste se oni naprave na implantima?

Za dugorocne rezultate je posebno vazno planiranje i priprema regije u kojoj se postavljaju zubni implanti.

Lekar specijalista iz nase ordinacje je posebno i specijalizirao oblast pripreme kosti i mekih tkiva sa ciljem da omoguci najbolje uslove za implant koji nece samo dugo da traje, vec ce biti postignut i estetski vrhunski rezultat
Iznad krunice cesto dolazi da povlacenja mekih tkiva i ogoljenja implanta sto nije funkcionalni problem ali vrlo brzo postaje estetski nedostatak koji je vidljiv u regiji gornjih prednjih zuba, posebno kodosoba koje imaju visoku liniju osmeha.
Sa ciljem da ne bi doslo do ogoljavanja vrata implanta, nakon pregleda ce Vam nas specijalista proporuciti ako je potrebno izvesti odredjenje parodontoloske pripreme pre postavljanja zubnih implantata.

4. Koliki je uspeh terapije sa zubnim implantima?

Kod zubnih imaplantata je uspeh terapije danas izuzetno visok i iznosi oko 99%

Radi Vase potpune sigurnosti i kao potvrda naseg kvalitetnog rada, dobijate i garanciju na sve implante u periodu od 10 godina.

5. Kako zubni implanti mogu uticati na kvalitet mog zivota?

Zubni implanti omogucava nadoknadjivanje izgubljenog pojedincnog zuba, ili vise njih.

Kvalitet zivota se posebno menja kod osoba sa protezama jer zahvaljujuci implantima proteze vise ne stoje kao strano telo vec zahvaljujuci cvrstoj vezi i jakoj stabilizaciji moguce je najnormalnije jesti sve vrste hrane kao i sa prirodnim zubima.

Zubni implanti na ovaj nacin pored kvaliteta zivota, znacajno uticu i na podizanje samopouzdanja.

6. Da li godine mogu predstavljati problem za postavljanje zubnih implantata?

Osim kod mladih osoba kod kojih nije zavrsen rast i razvoj vilica nema ogranicenja u godinama osobe kojoj je potrebno uraditi implantaciju.

Postavljanje zubnog implanta je za svakog pacijenta mnogo manje traumaticno i komplikovano od obicnog vadjenja zuba, stoga ne postoje razlozi zasto bi godine bile ogranicenje.

Jedini faktor koji moze imati uticaja su neka hronicna oboljenja ali o tome mozete detaljno popricati sa nasim lekarom specijalistom koji ce Vam razresiti sve dileme.

7. Koje su prednosti zubnih implantata i mosta u odnosu na klasicne proteze?

Postoji vise prednosti zubnih implantata :

- susedni zubi koji su preostali u ustima nece trpeti dodatno opterecenje proteza i tako ce im biti produzen vek

- zubni implanti stimulisu kost koja je na taj nacin u funkciji pa samim tim implanti i cuvaju kost u regiji zuba koji su izgubljeni, dok proteze uticu na razgradnju kosti sto utice i na kompletan izgled lica i dovodi do toga da osobe izgledaju starije zbog gubljena potpornih kosti obraza i usana

- zubni implant je trajno resenje i organizam potpuno integrise zubne implante, tako da nisu potrebne nikakve dodatne korekcije kao kod proteza.

8. Koliki je rok trajanja zubnih implantata

Uz redovnu higijenu i profesionalno odrzavanje implanti mogu trajati i dozivotno. Jedini potreban uslov je dobro odrzavanje higijene, kako pacijenta, tako i lekara na redovnim pregledima 2x godisnje.

Zbog toga u nasoj stomatoloskoj ordinaciji uz redovne preglede na 6 meseci, dajemo garanciju 10 godina na sve implante.